Situație ciudată în Germania. Copii români dintr-o școală din Germania, confirmați pozitiv cu COVID-19

09 Iun 2020 | scris de I.D.
Situație ciudată în Germania. Copii români dintr-o școală din Germania, confirmați pozitiv cu COVID-19

Cinci copii români din cinci clase diferite ale școlii primare „Christoph Földerich” din Spandau, Germania, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Trei dintre cei cinci copii infectați de la școala primară „Christoph Földerich” sunt ai aceleși familii, a declarat medicul Gudrun Widders, citat de Berliner Zeitung.

Ceilalți doi copii infectați au avut probabil contact cu familia celor trei.

„Se pare că infectarea nu a avut loc în școala elementară Christoph Földerich”, a spus Widders.

În familia din care provin cei 3 copii alți doi membri au fost testați pozitiv, astfel că nu e clar dacă infecția a pornit de la copii sau de la adulți.

Persoanele afectate provin din comunitatea românească, notează sursa citată.

Totodată, au fost raportate două cazuri suspecte de coronavirus în Neukölln, legate de cazurile din Spandau. ”Comunitatea română din Spandau și Reinickendorf are legături la Neukolln”, explică sursele citate. În afara cazurilor suspecte, alți șapte copii de la școala primară Hans Fallada și zece elevi de la un liceu au fost trimiși în carantină. Copiii și adolescenții așteaptă acum rezultatele testelor. Ultima oară au fost prezenți la școală la 29 mai.

Conducerea școlii primare „Christoph Földerich” a anunțat că nu va suspenda toate cursurile, ci „va fi o prezență redusă, la școală, și mai multe ore online”. Prin urmare, 50 de elevi și 9 profesori se află în carantină.

Școala primară a avut deja un caz de coronavirus la jumătatea lunii martie, când a fost infectat un profesor, însă, conform autorităților, contacții acestuia au fost testați negativ.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră