Ministrul Muncii: în 3 zile au fost suspendate aproape 900.000 de contracte de muncă

03 Apr 2020 | scris de A.A.
Ministrul Muncii: în 3 zile au fost suspendate aproape 900.000 de contracte de muncă

Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru șomajul tehnic, a declarat vineri Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Au început să fie trimise deja cereri pentru obținerea ajutorului.

Către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială au fost trimise 22 mii cereri în trei zile, iar către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă peste 25.000 cereri pentru circa 240.000 salariați.

Numărul alarmant de contracte suspendate va genera de la sine cereri de șomaj tehnic din partea reprezentanților firmelor, a persoanelor fizice care lucrează cu alte tipuri de contracte, drepturi de autor, convenții civile sau PFA.

Dintre cererile depuse la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, proape 50% se referă la PFA. Cele mai multe cereri s-au depus în București, iar pe locul doi este județul Cluj, a spus Alin Ignat, șeful Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială.

În ceea ce privește cererile depuse la ANOFM, cele mai multe vin din zona industriei prelucrătoare și horeca, județul Cluj fiind pe primul loc, cu solicitări pentru peste 30.000 de salariați.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră