Inconștiență, ignoranță sau sfidare?

21 Mar 2020
Inconștiență, ignoranță sau sfidare?

„Începând de vineri, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a declanșat, în marile parcuri ale Capitalei, o acțiune de informare cu privire la măsurile de urgență adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, efective sporite ale Direcției de Ordine Publică din cadrul D.G.P.L.C.M.B. vor avea - pe lângă misiunile obișnuite - rolul de a-i informa pe bucureșteni vizavi de riscurile epidemiei COVID-19. Totodata, polițiștii locali vor verifica și modul în care reprezentanții locatiilor de alimentație publică ce desfășoară activități comerciale în marile parcuri bucureștene respectă interdicțiile impuse prin ordonanța militară pentru prevenirea răspandirii COVID-19”, transmite și Poliția Locală București.

Cu toate acestea, sâmbătă, încurajați de vremea frumoasă, oamenii au decis să ignore îndemnurile autorităților si au ieșit într-un număr îngrijorător de mare în parcuri, pe stăzi, în pădure sau la iarbă verde.

De asemenea se putea observa un trafic mult mai intens ca zilele precedente pe șoselele din București, iar motocicliștii au profitat de această ocazie pentru a inaugura un nou sezon pe două roți.

Ca urmare a acestor acțiuni ar trebui să ne așteptăm la închiderea parcurilor și la înăsprirea regulilor de liberă circulație în perioada imediat următoare.

„Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat! :( ”, a scris Poliția Română pe Facebook, publicând  multe imagini cu grupuri de oameni ieșiți în parc.

Redăm mai jos și rugămintea secretarului de stat Raed Arafat, transmisă prin intermediul paginii de Facebook:

”Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă.
În această perioadă rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați.Acesta se evită numai prin măsurile de izolare și distanțare socială.
Evitați expunerea persoanelor vârstince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil.
Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în această perioadă!”

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră