ASPA anunță că poate prelua animalele de companie ale bucureștenilor infectați cu noul coronavirus

14 Mar 2020
ASPA anunță că poate prelua animalele de companie ale bucureștenilor infectați cu noul coronavirus

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că poate prelua animalele de companie ale bucureştenilor cu noul coronavirus care au nevoie de spitalizare şi nu au rude sau cunoştinţe care pot avea grijă de acestea.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASPA, poate prelua animalele de companie dacă sunteţi testaţi pozitiv cu coronavirus, aveţi nevoie de spitalizare şi nu aveţi rude/cunoştiinţe care pot să aibă grijă de acestea în lipsa voastră", a postat ASPA pe Facebook.

Cei interesaţi trebuie să sune la ASPA la numărul 021/9844. Echipe ale ASPA se vor deplasa la adresele indicate pentru a ridica animalele de companie. Acestea vor fi adăpostite temporar în cadrul centrelor ASPA sau la alte asociaţii cu care colaborează ASPA.

Animalele vor fi cazate în ţarcuri individuale, fără a lua contact cu ceilalţi câini din centre. Proprietarii vor primi periodic poze/filmări cu companionii lor. Animalele vor fi preluate în baza unui formular de cedare temporară, semnat în calitate de proprietari. După externarea proprietarilor, animalele vor putea fi recuperate de la ASPA sunând la 021/9844, anunţă ASPA.

Conform sursei citate, procedura este valabilă doar pentru locuitorii Municipiului Bucureşti, ASPA fiind un serviciu public din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Pentru moment sunt pregătite 20 de ţarcuri individuale. În funcţie de evoluţia situaţiei, există capacitate pentru suplimentarea locurilor. Animalele vor fi supravegheate în fiecare zi, vor primi hrană, îngrijiri medicale şi li se va face curăţenie zilnic. La preluarea animalelor, proprietarii vor preciza toate aspectele de care trebuie să se ţină cont pe perioada cazării la ASPA. Prin urmare, câinii cu diete speciale vor fi hrăniţi corespunzător", a postat ASPA.

Conform sursei citate, câinii cu probleme medicale vor primi tratamentul de care au nevoie.

"Dacă sunt probleme grave, putem colabora cu clinici veterinare fie pentru cazare temporară, fie pentru analize, fie pentru tratament. Câinii cu probleme minore de sănătate vor primi tratament în centrele ASPA. Dacă intervine o problemă de sănătate în perioada în care câinele este cazat la ASPA, acesta va beneficia de investigaţiile şi tratamentul necesare fie în centrul ASPA, fie în clinici cu care colaborăm, în funcţie de problema medicală apărută", precizează ASPA.

Proprietarul va fi înştiinţat de orice lucru care are legătură cu animalul său.

Animalele vor fi transportate cu maşinile de transport ale ASPA, autorizate DSV. Maşinile sunt dezinfectate în fiecare zi, a adăugat ASPA. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră