Administraţia Trump cere Senatului stabilirea unei Zile Naționale a Patriotismului

20 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Administraţia Trump cere Senatului stabilirea unei Zile Naționale a Patriotismului

La câteva minute după finalul ceremoniei de învestitură, preşedintele american Donald Trump a semnat primele acte oficiale, prin care a trimis Senatului nominalizările sale pentru portofoliile din cabinetul său și a cerut stabilirea unei zile naționale a patriotismului, a anunțat purtătorul său de cuvânt, citat de DPA.

De asemenea, de pe site-ul Casei Albe au dispărut pagina cu drepturile comunităţii lesbienelor, gay, bisexualilor şi transexualilor, relatează metro.co.uk. Vicepreşedintele Mike Pence este renumit pentru opiniile şi politicile sale anti-LGBT, ca guvernator al statului Indiana.

De pe website-ul Casei Albe au dispărut şi toate referirile la schimbarea climatică, acestea fiind înlocuite cu un angajament privind păstrarea curată a apei şi aerului, relatează independent.co.uk.

"Președintele Trump își dorește să elimine politici inutile și dăunătoare precum planul de acțiune cu privire la schimbările climatice și cel cu privire la apă în SUA. Ridicarea acestor restricții îi va ajuta mult pe muncitorii americani și va crește salariile cu peste 30 de miliarde de dolari în următorii 7 ani", anunţă Casa Albă într-un comunicat, citat de agerpres.ro.

Planul lui Obama cu privire la schimbările climatice avea în vedere reducerea emisiil, or de dioxid de carbon, în parte prin conservarea pădurilor și încurajarea folosirii combustibililor regenerabili. Însă planul lui Trump de a încuraja sectorul petrolier ar fi menit să aducă venituri mai mari la buget pentru a reconstrui infrastructura.

Administrația Trump a mai condamnat tot printr-un comunicat oficial climatul antipoliție în SUA și a cerut consolidarea forțelor de ordine. "Sentimentele anti-poliție din America sunt greșite și periculoase. Administrația Trump le va pune capăt", arată comunicatul.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră