Ce a decis Curtea Supremă în legătură cu cel mai căutat om din România în acest moment

23 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Ce a decis Curtea Supremă în legătură cu cel mai căutat om din România în acest moment

 Poliția a fost la Sebastian Ghiță acasă, vineri dimineață. Se pare că polițiștii au avut de lăsat un document. Conform reporterului Antena 3, polițiștii au înmânat un document unui membru al familiei, cel mai probabil socrul acestuia, apropiat de fostul deputat.

CCJ a hotărât, la solicitarea DNA, preschimbarea termenului la care se va judeca contestaţia declarată de procurori împotriva deciziei iniţiale a instanţei supreme de a ridica interdicţia de părăsire a României pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi conducerea unui vehicul fără permis. Astfel, potrivit hotărârii de vineri, contestaţia se va judeca pe 5 ianuarie 2017 şi nu pe 30 ianuarie cum fusese stabilit joi.

CITIŢI ŞI: Anchetă după dispariţia lui Ghiţă. Poliţia Română: „Nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară“

Pe 16 decembrie, ÎCCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării "fără încuviinţarea organului competent", în dosarul în care este judecată alături de foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Aurelian Mihăilă şi Liviu Tudose, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Isps, şi Viorel Dosarul, fost şef al Poliţiei Judeţene Prahova.

Decizia de ridicare a interdicţiei, nedefinitivă şi nici executorie, i-a fost înmânată lui Sebastian Ghiţă luni dimineaţă, 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar, potrivit unui comunicat remis joi de Poliţia Română.

Ghiţă fusese citat miercuri, la ora 12.00 la DNA Ploieşti

Fostul deputat a fost citat miercuri, la ora 12, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat, în faţa procurorilor ajungând doar avocaţii săi.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat, de urgenţă, şefului Poliţiei Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă, anunţă IGPR.

Anchetă cerută de ministrul de Interne 

Poliţia Română susţine că s-a solicitat sprijin şi Poliţiei de Frontieră, că au fost făcute verificări la punctele de trecere a graniţei şi că, "până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară".  Din comunicat reiese că Sebastian Ghiţă se afla sub supravegherea Direcţiei Operaţiuni Speciale(DOS) de luni, 19 decembrie, din dispoziţia DNA Ploieşti, dar, susţine Poliţia Română, ordonanţa procurorilor "nu a presupus un control în trafic sau limitarea libertăţii inculpatului".

Ghiţă, dat în consemn la frontieră 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA Ploieşti au emis miercuri un mandat de aducere, a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat de poliţişti pe teritoriul întregii ţări, au declarat surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, Sebastian Ghiţă a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit. Poliţiştii îl caută în continuare pe Sebastian Ghiţă, sursele citate precizând că a fost dat în consemn la punctele de frontieră şi că este căutat pe teritoriul întregii ţări.

Procurorii DNA Ploieşti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră