Cinci polițiști au murit după ce s-au împușcat între ei din greșeală

07 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
Cinci polițiști au murit după ce s-au împușcat între ei din greșeală

Incidentul a avut loc în Ucraina, când, în noaptea de 3 spre 4 decembrie, o operațiune de prindere a unui grup suspectat de jafuri a sfârșit printr-o răfuială între trei unități diferite de poliție, relatează Kiev Post.

În localitatea Knyazhychi, în apropierea capitalei, Kiev, doi polițiști s-au ascuns într-o casă aflată în construcție pentru a-i prinde în flagrant delict pe hoți și să dea semnalul colegilor lor, aflați în apropiere, pentru a interveni.

Însă, alarma unei case din apropiere a pornit din întâmplare, iar la fața locului a ajuns o patrulă a poliției de protecție, o divizie a poliției naționale ucrainene, care asigură pază oamenilor și firmelor.

Aceștia din urmă, odată ajunși la fața locului, au mers pe urmele din zăpadă care duceau către casa în care se aflau cei doi ofițeri și i-au reținut, bănuindu-i că sunt hoți.

În același timp, colegii celor doi au ajuns și ei la fața locului și, crezând că hoții i-au deconspirat, au sărit în ajutor.

La scurt timp a venit și o unitate KORD (echivalentul SIAS din România - N.R..), apoi confuzia a devenit atât de mare încât au început să tragă unii în alții.

În urma răfuielii au murit doi ofițeri ai poliției de protecție, doi polițiști criminaliști și unul din forțele speciale KORD.

Între timp, adevărații hoți – cei care urmaru să fie arestați și care pregăteau un jaf – au auzit focurile de armă și au fugit din localitate, dar au fost în cele din urmă prinși.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au condus la schimbul de focuri între forțele de ordine.

Oficialii ucraineni nu au explicat însă de ce nu s-au coordonat cele trei unități de poliție. Ministrul de Interne Arsen Avakov nu a comentat incidentul.

Acum, rudele celor cinci polițiști cer despăgubiri. Fiecare familie ar putea primi câte 27.000 de dolari, dacă ancheta arată că fiecare unitate „a acționat în baza instrucțiilor și a legilor”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră