Controale întărite la granițele României. Care sunt explicațiile Poliției de Frontieră

20 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Controale întărite la granițele României. Care sunt explicațiile Poliției de Frontieră

Cei care au trecut frontiera au spus că le-au fost scanate actele de identitate şi le-a fost controlat amănunţit interiorul autovehiculelor.

Astăzi, Poliția de Frontieră a emis un comunicat prin care explică situația și prin care avertizează că "timpii de așteptare pentru efectuarea formalităților pot crește".

"In aceasta perioada, Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari amanuntite asupra persoanelor si mijloacelor de transport care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale.

Masura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.

Ca urmare a acestui fapt, in punctele de frontiera de la granita cu statele vecine se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor de frontiera.

In acest sens, au fost dispuse toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control operativ si civilizat. Astfel, s-au luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera", se arată în comunicatul polițiștilor.

Astfel, pentru evitarea aglomerărilor, participanților la trafic le este recomandat "tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt".

"Politia de Frontiera va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala la nivel european si un schimb operativ si eficient de date si informatii la nivel national pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere", se mai arată în document. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră