Voucherele de vacanţă vor fi date în plină vacanţă

09 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Voucherele de vacanţă vor fi date în plină vacanţă Galerie foto (2)

Tichetele de vacanță se vor acorda, în acest an, cel mai devreme, după rectificarea bugetară, de la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, când vacanţa este în toi sau, pentru unii, chiar încheiată sau pe sfârşite. Cei mai avantajaţi vor fi bugetarii care preferă concediile în ţară, toamna sau iarna. Voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul României.

''Anul acesta, voucherele de vacanță se acordă după momentul rectificării bugetare, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. După această rectificare bugetară toate instituțiile publice centrale și companiile de stat vor acorda aceste vouchere de vacanță, în funcție de cum vor cădea de comun acord cu sindicatele, dacă au așa ceva sau reprezentanții salariaților', a declarat ministrul Turismului, Mircea Dobre, pentru Agerpres.

Valoarea voucherului de vacanță va fi de 1.450  de lei şi va fi în format electronic şi tipărit. Tichetele tipărite vor avea valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 lei.

''Aceste vouchere de vacanță vor avea același regim cu tichetele de masă, în privința impozitării, deci cu reținere la sursă. În cuantumul sumei de 1.450 de lei, valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport hârtie pot fi multiplu de 10 lei până la 100 lei. Nu va fi vorba despre un singur tichet în valoare de 1.450 de lei, pentru că salariatul poate nu dorește să cheltuiască toată suma o singură dată'', a explicat ministrul.

Aproximativ 1.2 milioane de bugetari vor primi vouchere de vacanţă, conform notei de fundamentare a ordonanţei de urgenţă privind acordarea acestor tichete, aflată în dezbatere publică.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră