Banii vor merge cu prioritate la Sănătate, investiții, plățile directe în agricultură și susținerea unor proiecte și politici în domeniul educației și asistenței sociale, finanțate prin administrația publică locală, cum ar fi programul-pilot „Masa caldă”, susținerea sistemului de protecție a copilului sau programul „Fructe în şcoli”.
La Sănătate, s-au alocat credite de angajament în sumă de 2,21 miliarde de lei în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea încheierii unor noi contracte pentru aria terapeutică hepatită cronică. Aceste alocări bugetare vor permite continuarea tratamentului pentru pacienții cu ciroză hepatică aflați în stadiul F4 și extinderea programului pentru pacienții cu ciroză hepatică stadiile F2 și F3.
Pentru Programul Național de Dezvoltare Locală de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-au asigurat 1,25 miliarde de lei, sume care vor acoperi plățile necesare până la final de an ale proiectelor de dezvoltare a infrastructurii școlare și de drumuri.
Alte 47,9 milioane de lei au fost realocate pentru finanțarea Acordului de împrumut ”Sistem integrat de reabilitare a sistemelor cu apă și canalizare, a stațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare a apelor uzate în localitățile cu o populație de până la 50.000 de locuitori”. Suma va fi folosită pentru închiderea proiectului finanțat din credite externe rambursabile.
Pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost asigurată suma de 1,09 miliarde de lei pentru plățile finale aferente schemelor de plăți directe pentru campania agricolă din 2016. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subvențiilor în agricultură. La bugetele locale au fost alocate 1,7 miliarde de lei.
Ministerului Energiei i-au fost alocate 222,4 milioane de lei, din care 200 milioane de lei sunt pentru schema de ajutor de stat pentru închiderea a două mine din Complexul Energetic Hunedoara.
Pentru plata pensiilor militare recalculate, precum și pentru restituirea diferențelor dintre cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010, au fost alocate 336,7 milioane de lei în bugetele Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Apărării Naționale și al Serviciului Român de Informații.
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a primit 142,4 milioane de lei pentru plata integrală a drepturilor de asistență socială (indemnizații pentru creștere copil, ajutoare sociale, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoanele cu handicap).
De asemenea, au fost asigurate sumele necesare pentru decontarea facilităților și gratuităților de transport de care beneficiază anumite categorii sociale și pentru majorarea capitalului social la Metrorex.
Printre ministerele care au făcut economii se numără Ministerul Finanțelor -1,18 miliarde de lei, Ministerul Transporturilor - 254 milioane de lei, Ministerul Apărării Naționale - 359,8 milioane de lei, Ministerul Mediului - 49,6 milioane de lei, Ministerul Economiei- 35,4 milioane de lei şi Ministerul Justiției-33,6 milioane de lei.