Victor Ponta: "Pe cine mai are Dl. Iohannis pe listă ca să știm cine se pregătește (...)"

24 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Victor Ponta:

„Deci lista celor de care Dl. Iohannis a vrut să scape cât mai repede ca să nu mai conteze propria sa incompetență: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu și acum Călin Popescu Tăriceanu din politica; Tiberiu Nițu, Alina Bica, Horia Georgescu - din instituții (George Maior a avut abilitatea să plece la timp)! Sau poate și Dan Condrea?!
Pe cine mai are Dl. Iohannis pe listă ca să știm cine se pregătește de audieri?PS - și sigur că acum așteptăm să iasă Dl. Iohannis să ceară demisia lui Tăriceanu. Dacă fura niște case cu acte false putea să rămână în funcție, așa nici vorbă!“, scrie fostul prim-ministru. 

Tăriceanu, urmărit penal 

Reamintim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în dosarul retrocedării Fermei Băneasa. Tăriceanu a fost audiat de procurorii anticorupţie Braşov la 15 aprilie şi e acuzat că, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale.

"Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein", se arată într-un comunicat al DNA.

Ca urmare, procurorii au conchis că declarațiile lui Tăriceanu nu corespund adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză -declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă. Preşedintelui Senatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră