„E vorba de un proiect complex care a cuprins atât intervenții la rețele de utilități, extinderea rețelei de iluminat, amenajări complexe pe toată lungimea celor două maluri ale Begăi. Amenajări în cadrul cărora s-au realizat spații verzi, s-au plantat o mulțime de copaci, s-au realizat trotuare, alei de promenadă pietonală, s-au amenajat piste de biciclete, un număr de locuri de joacă și spații cu gradene pentru organizarea unor evenimente de divertisment, de petrecere a timpului liber într-o manieră plăcută și nouă stații de vaporetto”, a spus Robu, conform tion.ro.
El a precizat că vaporașele vor fi folosite inițial, gratuit, pentru transportul în comun, însă câteva vor fi destinate doar circuitelor turistice, grupurile de turiști urmând să le închirieze contra unei sume ce va fi stabilită.
„Acest proiect cuprinde inclusiv refacerea Begăi ca și canal navigabil cu curse regulate de tip vaporetto, în cadrul proiectului fiind sarcina municipalității ca din venituri proprii să achiziționeze șapte astfel de mijloace de transport. Ele vor fi folosite, pe de o parte, ca și transport în comun (...) Vaporetele vor circula, mi-e greu să vă spun acum, dar în orice caz după venirea primăverii. Primele două vaporete vor fi recepționate în luna ianuarie, poate început de februarie”, a mai spus Robu.
Într-o primă fază, municipalitatea dorește să își dea seama cât de viabil este transportul în comun pe apă, pentru ca mai apoi să decidă dacă vaporașele vor rămâne în continuare pentru transportul timișorenilor sau pentru agrement.
Conform primarului Timișoarei, lucrările de reamenajare a malurilor Begăi au început în 2013 şi au costat 31,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Proiectul avea ca termen de finalizare 31 decembrie 2015.