Procurorii DNA au clasat dosarul în care fostul premier Victor Ponta era acuzat de conflict de interese în urma numirii lui Dan Şova ca ministru. În schimb, procurorii anticorupţie au disjuns din dosarul clasat, un alt dosar, pentru fapte care nu sunt de competenţa lor, şi l-au trimis la Parchetul General.
În iunie 2015, plenul Camerei Deputaților a respins începerea urmăririi penale față de Victor Ponta, premier la acea dată, pentru trei acuzații de conflict de interese.
Ponta a fost acuzat de DNA că l-ar fi desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul și ulterior ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor. Numirile ar fi fost făcute după ce fostul premier ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism, mai susţineau procurorii anticorupţie.
"S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infracțiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese reținută în sarcina lui Victor Ponta în calitatea sa de prim-ministru având în vedere că a intervenit o cauză de împiedicare a efectuării urmăriri penale ca urmare a respingerii de către plenul Camerei Deputaților a cererii de încuviințare transmisă de procurori. Pe de altă parte, în cauza respectivă, prin aceeași ordonanță, s-a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către PÎCCJ pentru suspiciunea săvârșirii unor fapte care nu sunt de competența DNA", a precizat pentru Agerpres, Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.
Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, dosarul trimis de procurorii anticorupţie la Parchetul instanţei supreme vizează fapte de evaziune fiscală.