Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de luni

11 Mai 2020 | scris de A.V.
Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de luni

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va începe să circule, din seara de luni, 11 mai, dinspre nordul Africii către Europa, inclusiv în România, unde acest fenomen va putea fi observat în zonele şi intervalele în care va ploua, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-un comunicat de presă.

„Începând din seara zilei de luni (11 mai), circulaţia aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă", menţionează specialiştii citați de Agerpres.

În România, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marţi (11/12 mai) în vest, nord-vest şi în centru. De asemenea, în prima parte a zilei de marţi (12 mai), fenomenul va fi prezent în zonele de deal şi de munte, precum şi în centrul şi nord-estul teritoriului.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul zilei de marţi, în peste trei sferturi din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră