Twitter renunță la politica impusă de autorități împotriva răspândirii de informații legate de COVID-19

30 Noi 2022
Twitter renunță la politica impusă de autorități împotriva răspândirii de informații legate de COVID-19

Twitter nu își va mai aplica politica împotriva dezinformării despre COVID-19, stârnind îngrijorări printre experții în sănătate publică că schimbarea ar putea avea consecințe grave dacă descurajează vaccinarea și alte eforturi de combatere a virusului care încă se răspândește, conform Global News.

Utilizatorii cu ochii de vultur au observat schimbarea luni seara, menționând că a fost făcută o actualizare cu o singură propoziție a regulilor online ale Twitter: „În vigoare din 23 noiembrie 2022, Twitter nu mai aplică politica privind informațiile înșelătoare despre COVID-19”.

Până marți, unele conturi de Twitter testau noile limite și sărbătoreau abordarea interzisă a platformei, care vine după ce Twitter a fost achiziționat de Elon Musk.

„Această politică a fost folosită pentru a reduce la tăcere oamenii din întreaga lume care au pus la îndoială narațiunea media despre virus și opțiunile de tratament”, a scris pe Twitter dr. Simone Gold, medic și principal furnizor de dezinformare COVID-19. „O victorie pentru libertatea de exprimare și libertatea medicală!”

Decizia Twitter de a nu mai elimina afirmațiile false despre siguranța vaccinurilor COVID-19 a dezamăgit mulți oficiali de sănătate publică, care au spus că ar putea duce la mai multe afirmații false despre virus sau siguranța și eficacitatea vaccinurilor.

„Vești proaste”, a scris pe Twitter epidemiologul Eric Feigl-Ding, care a îndemnat oamenii să nu părăsească Twitter, ci să rămână și să susțină informații exacte despre virus. „Rămâneți oameni buni – NU le cedați piața orașului!”

Virusul, între timp, continuă să se răspândească. În SUA, în medie, de luni, cazurile noi de COVID au fost de aproape 38.800 pe zi, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins – mult mai scăzut decât iarna trecută, dar o mare subnumărare din cauza testării și raportărilor reduse. Aproximativ 28.100 de persoane cu COVID au fost spitalizate zilnic și aproximativ 313 au murit, conform celor mai recente medii zilnice federale.

Cazurile și decesele au crescut față de două săptămâni înainte. Cu toate acestea, o cincime din populația SUA nu a fost vaccinată, majoritatea americanilor nu au primit cele mai recente rapeluri și mulți au încetat să mai poarte măști.

În Canada, peste 35 de persoane pe zi au murit ca urmare directă a COVID-19 în ultima săptămână, potrivit datelor provinciale de sănătate publică. Deși ratele de vaccinare sunt peste 80%, doar șapte% din populație a primit un rapel din august, arată datele federale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră