Trend în relația soț-soție: ne iubim, ne căsătorim, dar locuim separat

18 Dec 2022
Trend în relația soț-soție: ne iubim, ne căsătorim, dar locuim separat

Un număr tot mai mare de americani îmbrățișează o tendință nouă în căsătorie numită „locuirea separată-împreună” (LAT), în care soții locuiesc în gospodării separate, dar rămân într-o relație unul cu celălalt, anunță Fox News.

Cuplurile aleg acest aranjament din mai multe motive, dar New York Times a susținut că tendința a fost determinată în primul rând de femeile
care caută independență și spațiu personal pentru a avea timp pentru propriile interese și dezvoltare personală.

„Este posibil ca pandemia să fi jucat un rol în creștere, deoarece rolurile în căsătorie au devenit mai pronunțate, în special pentru mame”, a argumentat lucrarea.

Aproape patru milioane de americani căsătoriți trăiesc singuri, potrivit datelor Biroului de Recensământ. Acest număr nu include cuplurile, dar include persoane căsătorite care sunt forțate să trăiască separat din cauza faptului că unul dintre membrii este în armată. Cu toate acestea, americanii care caută acest tip de aranjament au crescut vertiginos cu peste 25% între 2000 și 2019, potrivit acelorași date.

"Sunt o mamă. Sunt o soție. Sunt un angajat. Nu știu unde mă potrivesc, nu știu care este rolul meu", și-a amintit Connie Ordway, care este căsătorită cu soțul ei, Jeff, de 18 ani înainte de a-și găsi propriul loc.

Ziarul spunea că Ordway a anunțat că aranjamentul o ajută să „își amintească singură cine este, să-și amintească ce îi place să facă Și acesta a fost un cadou minunat”.

Alte instituții media au sugerat că LAT ar putea fi un mod sănătos de viață pentru unele cupluri căsătorite.

Revista Brides a lăudat ideea ca fiind „mai romantică” decât a trăi împreună și „secretul unei căsnicii lungi și fericite (și sănătoase)” pentru unele cupluri. Editorialista The Guardian, Emma Brockes, a sugerat că situația ar putea fi un „câștig pentru ambii soți”.

Acceptarea relațiilor netradiționale și între persoane de același sex face, de asemenea, acest model neobișnuit „mai acceptabil din punct de vedere social”, potrivit New York Times.

„Pentru Ev’Yan Whitney, 35 de ani, și Jonathan Mead, 37 de ani, un cuplu atipic, trăirea separată a ajutat la provocarea scenariilor heteronormative”, a declarat raportul lor.

„A făcut să am grijă de mine și să pun cu adevărat plăcerea și nevoile mele pe primul loc mult mai ușor”, a transmis. Whitney ziarului.

Un alt cuplu a spus pentru „Good Morning America” de la ABC că a face totul împreună în timp ce sunt căsătoriți i-a făcut să tânjească la independență.

Timp de opt luni, Sana și Adnan Akhand au trăit despărțiți, după ce Sana a recunoscut că îi lipsește autonomia vieții de celibatar, dar totuși dorea să rămână căsătorită. A trăi separat le-a oferit „ceea ce este mai bun din ambele lumi”, a spus ABC.

Două dintre cuplurile din aceste rapoarte au ajuns să se mute din nou împreună din diverse motive.

Vicepreședintele familiei pe probleme de căsătorie, Greg Smalley a spus că a văzut unele cupluri beneficiind de trăirea separată; totuși, avea îndoieli că este un aranjament viabil pentru majoritatea cuplurilor pe termen lung. Smalley a văzut ca motiv al miezului problemei ca înțelegerea motivului de bază pentru care un partener vrea să trăiască singur.

Se părea că factorul motivant din spatele acestor aranjamente era o persoană care nu se simțea „iubită suficient”, ceea ce el a numit o realitate „tristă”.

Smalley a subliniat cât de important este ca fiecare persoană să poată avea grijă de ea însăși într-o căsnicie, sau se pot dezvolta resentimente puternice.

„Dacă sunt întotdeauna epuizatt”, a explicat Smalley, atunci „de fiecare dată când soția mea are nevoie de ceva de la mine, ar putea fi o amenințare și încep să o supăr și voi ajunge să mă îndepărtez de ea”, a explicat el într-o conversație cu Fox News Digital. Smalley a subliniat importanța ca indivizii să-și îndeplinească propriile dorințe și idealuri, astfel încât să le poată oferi soților și familiilor lor tot ceea ce au nevoie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră