Transport gratuit cu trenul, sâmbătă şi duminică, pentru elevii din Republica Moldova care învaţă în România

28 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Transport gratuit cu trenul, sâmbătă şi duminică, pentru elevii din Republica Moldova care învaţă în România

Localităţile de pe teritoriul României cu secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova:

- BUCUREŞTI
- IAŞI
- GALAŢI
- TIMIŞOARA
- BRAŞOV
- CLUJ-NAPOCA
- CONSTANŢA
- BACĂU
- SUCEAVA
- CRAIOVA

"Pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România, cu vârsta de peste 18 ani, se acordă o călătorie gratuită pe calea ferată, dus – întors, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare (...), în perioada 29 – 30 octombrie 2016.

Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, obligatorie fiind procurarea atât a biletului pentru dus cât şi pentru întors.

Călătoria de întoarcere se va efectua în ziua de 30 octombrie 2016. Pe biletul de călătorie eliberat se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev (E)/student", se arată în HG.

Cetățenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Potrivit sondajelor, favoriți sunt Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, și-a anunțat miercuri retragerea din cursa prezidențială.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră