Taxi-ul, ca de obicei, un lux de Revelion (VIDEO)

01 Ian 2017 | scris de Cristi Semeghin
Taxi-ul, ca de obicei, un lux de Revelion (VIDEO)

Nici ceasul de marcat n-avea rost să fie pornit, tocmeala e doar un obicei din Balcani, cine plătea, un preț și de zece ori mai mare decât de obicei, pleca spre casă.

E de înțeles faptul că taximetriștii au ieșit în noaptea de Revelion la muncă în timp ce toată lumea a căutat, a găsit și a savurat distracția, dar de la acest considerent și până la japca practicată e o cale lungă, de civilizație și de bun simț. Asta ca să nu mai arunce cu ouă și făină în cei care le fac concurență, care, chipurile, le fură clienții! 

Oare taximetristul s-ar simți cumva vexat dacă cei care îi furnizează energia electrică i-ar mări de zece ori prețul în noaptea de Revelion? Sau cei care îi dau căldură în apartament? Sau polițiștii care îi asigură posibilitatea de a circula fără să întâlnească pe drum adevărați sinucigași, băuți la volan? 

Nimeni nu s-ar împotrivi măririi tarifului cu ocazia acestei zile speciale, dar într-un mod rezonabil în care fiecare parte să aibă de câștigat. Soluția? Dacă nu uită multă lume până la anul, ceea ce s-ar putea să se întâmple, un boicot total al celor care nu pornesc ceasul de marcat și care cer tarif special, nereglementat. Dar oare sunt bucureștenii în stare să manifeste un simț civic atât de dezvoltat? 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră