SRI recunoaște implicarea în organizarea vizitei lui Marine Le Pen la Sinaia

18 Apr 2016 | scris de Marina Constantinoiu
SRI recunoaște implicarea în organizarea vizitei lui Marine Le Pen la Sinaia


O conferinţă internaţională, cu participarea unor lideri politici europeni din zona naţionalist-populistă de dreapta a avut loc la Sinaia în acest weekend, în ciuda contestării ei, inclusiv de către europarlamentari români.
Punctul de atracţie a fost, sâmbătă, de departe, lidera partidului de extremă-dreapta francez Frontul Naţional, Marine Le Pen, invitată ca principal speaker la conferinţa organizată, în numele Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor (MENL), de europarlamentarul român Laurenţiu Rebega.
În deschiderea lucrărilor, Laurențiu Rebega a surprins cu niște mulțumiri adresate SRI pentru buna organizare a evenimentului de la Sinaia, cel mai probabil o premieră pentru România.
Luni, SRI afirmă, într-un comunicat preluat de agerpres.ro, că la evenimentul organizat pe 16 aprilie la Sinaia, de către Mișcarea pentru o Europă Unită a Națiunilor și Libertăților, a contribuit la asigurarea controlului antiterorist și pirotehnic, dat fiind că la această manifestare au participat și europarlamentari.
”La evenimentul organizat sâmbătă, la Sinaia, de Mișcarea pentru o Europă Unită a Națiunilor și Libertăților, Serviciul Român de Informații a contribuit, alături de alte instituții din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (în speță, Jandarmeria și Poliția), la asigurarea misiunilor de control antiterorist și control pirotehnic, în vederea securizării spațiului destinat desfășurării evenimentului, dat fiind faptul că la manifestare participau și europarlamentari”, menționează Biroul de presă al SRI.
Citiți AICI un reportaj de la conferința internațională care a avut loc sâmbătă la Sinaia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră