UPDATE. Sevil Shhaideh, acuzată de abuz în serviciu. E vizată şi Rovana Plumb. Reacţia PSD

22 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Sevil Shhaideh, acuzată de abuz în serviciu. E vizată şi Rovana Plumb. Reacţia PSD

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost chemată vineri la DNA în calitate de suspect, într-un dosar de corupție. Ea este acuzată de abuz în serviciu. Procurorii DNA cer încuviinţarea începerii urmăririi penale a Rovanei Plumb.

La intrarea în sediul DNA, Shhaideh nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și nici să spună dacă a fost citată în calitate de martor sau suspect.

Ea a venit însoțită de un avocat. După audieri, Shhaideh a declarat că are calitatea de suspect. "Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și o să analizez împreună cu avocatul documentele", a afirmat Shhaideh, conform agerpres.ro.

Vicepremierul a refuzat să spună dacă va demisiona din funcţie după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar. 

La câteva ore, DNA a precizat, într-un comunicat, că a extins urmărirea penală în dosarul privind trecerea unor suprafeţe din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman şi apoi închirierea acestora unei firme private. 

Transferul acestor suprafeţe s-ar fi făcut prin Hotărâre de guvern, şi nu prin lege, iar DNA susţine că persoane cu funcții de decizie din Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și din Oficiul de Cadastru Teleorman, Biroul de Cadastru Alexandria, Administrația Națională "Apele Române" și Consiliul Județean Teleorman "au servit intereselor unei societăți particulare, încălcând dispoziții prevăzute în mai multe legi".

Printre cei urmăriţi penal se numără şi vicepremierul Shhaideh, pentru abuz în serviciu, la data faptelor ea fiind secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

De asemenea, Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Şefa DNA, Codruţa Kovesi, i-a transmis procurorului general referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine într-un comunicat că acţiunea DNA este o bătălie a "rămăşiţelor binomului" împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea şi a românilor care au votat schimbarea.

"Pentru că există tot mai multe informații că rămășițele binomului ce se simt amenințate de campania de curățare a sistemului, declanșată de PSD, acționează coordonat împotriva lui Liviu Dragnea, președintele partidului, printr-o adevărată operațiune desfășurată în mod special prin intermediul DNA și a acoperiților din presă.

Adică, ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resursele pe care le mai au în sistem. Iar acțiunea de astăzi, împotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultimă zvâcnire în bătălia pe care o duc împotriva PSD", susţine Codrin Ştefănescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră