"Nimeni nu este erou pentru ce a prevenit. Nu se vede public şi nici nu trebuie. Însă, la sfârşitul zilei, singurul lucru care contează este dacă familiile tuturor sunt în siguranţă oriunde în România. De aceea, activitatea de prevenţie este o prioritate majoră, pe care trebuie să o abordăm împreună"', a spus Hellvig, la bilanţul DIICOT.
"Terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la adaptare şi reacţie rapidă, iar cazurile investigate de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii SRI au un puternic ecou în actualitatea recentă. Fără o raportare directă la cetăţean şi la aşteptările sale există riscul să rămânem captivi unui model convenţional, de multe ori depăşit de realităţile cu care ne confruntăm", a continuat Hellvig, conform unui comunicat citat de Agerpres.
Șeful SRI a explicat că România se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe şi atipice, motiv pentru care cooperarea SRI cu DIICOT este esenţială pentru securitatea românilor.
"Terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la asigurarea unei capacităţi sporite de adaptare şi reacţie rapidă. În faţa acestor ameninţări brutale, DIICOT este o structură unică în cadrul Ministerului Public, cu un rol foarte important pentru societatea românească", a mai spus Eduard Hellvig.
Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunțat, în cadrul bilanțului Direcției, că procurorii au confiscat, în 2015, bunuri de peste 525 de milioane de lei și au întocmit 84 de rechizitorii în ceea ce privește crima organizată.