Șefa grupului de lucru din timpul pandemiei: Vaccinurile nu sunt suficient de bune

30 Noi 2020
Șefa grupului de lucru din timpul pandemiei: Vaccinurile nu sunt suficient de bune

Fostul șef al grupului de lucru pentru vaccinuri a spus că actualele vaccinuri COVID „nu sunt suficient de bune”, anunță Sky News.

Dame Kate Bingham, care a condus programul de vaccinare al Marii Britanii în 2020, a acuzat, de asemenea, guvernul că merge „în spate” în pregătirea sa împotriva viitoarelor pandemii.

Oferind dovezi unei anchete parlamentare cu privire la lecțiile de învățat din pandemia de coronavirus, ea a spus: „Vaccinurile noastre în prezent nu sunt suficient de bune.

„Trebuie să îmbunătățim calitatea vaccinurilor, durabilitatea, capacitatea de a opri transmiterea, modul în care administrăm vaccinurile.

"Multe lucruri trebuie îmbunătățite. Abordarea noastră pare să fi fost să mergem înapoi, mai degrabă decât să continuăm impulsul."

„Ceea ce a mers prost este că nu a existat niciun expert sau lider care să coordoneze activitățile”, a spus ea.

„Totul, de la inovarea vaccinurilor și extinderea până la amenajarea teritoriului - descoperirea de unde pot veni noile variante, noile potențiali virusuri pandemice - oameni care înțeleg producția, extinderea dezvoltării clinice, reglementările.

"Toți au dispărut. Poate că există cineva secret acolo care face asta, dar nu din câte văd eu."

e Kate a jucat un rol esențial pentru a se asigura că Marea Britanie este prima țară din lume care a început să își vaccineze cetățenii împotriva coronavirusului în decembrie 2020.

Dar ea le-a spus parlamentarilor de la comitetele de sănătate și știință că Marea Britanie a trecut acum „în spate”.

Vizibil frustrată uneori în timp ce depune mărturie, Dame Kate a spus că a fost „conduită” de luarea deciziilor guvernamentale cu privire la dezvoltarea de noi vaccinuri.

„În primul rând, am crezut că este o lipsă de experiență a oficialilor, deoarece nu avem mulți oameni în Whitehall care să înțeleagă vaccinurile, relațiile cu industria, toate astea”, a spus ea.

„Dar, de fapt, încep să cred că aceasta este o politică guvernamentală deliberată – doar să nu investesc și să nu susțin sectorul.

„Nu pot să explic de ce nu am numit pe cineva care să poată aduce toate acestea împreună, deoarece avem capacități și totuși, în mod sistematic, lucrurile sunt demontate pe care le-am pus în aplicare”.

Guvernul se află în prezent în negocieri cu compania farmaceutică americană Moderna pentru furnizarea de vaccinuri pentru o nouă variantă, dar încă nu a fost semnat un contract final, în ciuda faptului că un acord inițial a fost ajuns în iunie.

Întrebată despre motivul pentru care negocierile ar putea dura atât de mult, Dame Kate a spus: „Doamne știe. Nu este nevoie de șase luni pentru a trece de la un termen la un contract obligatoriu”.

Anterior, grupului de parlamentari a primit, de asemenea, o evaluare condamnătoare despre pregătirea Marii Britanii pentru viitoare pandemii de la liderul de știință de la Oxford, Sir John Bell.

Profesorul Regius de Medicină de la Universitatea din Oxford a declarat: „O nouă pandemie nouă, care ar putea apărea oricând în următorii zece ani.

„Ceea ce mă îngrijorează este că suntem distrași, din motive foarte bune - costul vieții, energie, război în Ucraina - și oamenii au cam uitat de pandemie.

„Dar realitatea este că o altă pandemie ar putea fi mult mai rea decât ultima pe care am avut-o, așa că trebuie să fim atenți la asta.”

Profesorul Bell a mai spus că guvernul trebuie să-și regândească strategia de vaccinare de rapel împotriva COVID-19.

„Boosterele nu oferă cu adevărat nicio protecție prelungită împotriva transmiterii.

„Ați putea avea unul acum și până la jumătatea lunii ianuarie veți primi foarte puțină protecție împotriva transmisiilor, în timp ce, interesant, infecția naturală este mult mai eficientă.

„Efectul infecției naturale în ceea ce privește prevenirea reinfectării cu Covid durează aproximativ 180 de zile, ceea ce reprezintă o cantitate materială.

„Deci cred că trebuie să ne gândim destul de bine la strategia noastră de vaccinare cu rapel acum.”

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră