Sebastian Ghiță: Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România

23 Aug 2018
Sebastian Ghiță: Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România

Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv, miercuri, cererea de extrădare a fostului deputat al Partidului Social Democrat (PSD), menţinând decizia din luna iulie pronunţată de Curtea Supremă.

La 27 iulie, Curtea Supremă a Serbiei a respins solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, însă preciza că decizia finală va fi a Curţii de Apel.

Curtea Supremă preciza, într-o declaraţie, că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice. Din aceste considerente, instanţa nu a putut decât să respingă cererea de extrădare, amintește News.ro.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

La 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare transmise completările solicitate de Serbia.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri seară, după ce Curtea de Apel din Belgrad a respins definitiv cererea autorităţilor române privind extrădarea sa, că nu are planuri de a reveni în România şi nici de a activa în politică.

”Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru Antena 3.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră