Ordonanța privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată în ședința Guvernului din 7 iunie. În principiu nu sunt fonduri

31 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ordonanța privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată în ședința Guvernului din 7 iunie. În principiu nu sunt fonduri

Ordonanța privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată în ședința Guvernului de săptămâna viitoare, iar până la sfârșitul acestei săptămâni se discută cu partenerii sociali din Educație propunerea Executivului, a declarat marți ministrul Muncii.

 "Așteptăm ca, până la sfârșitul săptămânii, să reconfirmăm cu partenerii sindicali poziția acestora referitoare la propunerea Guvernului. V-am spus, luni la întâlnire, am avut un oarecare dezacord. Evident așteptăm confirmarea acestui lucru și dacă își vor menține poziția exprimată până acum și nu vom ajunge la un acord, pe care noi ni-l dorim în continuare, va exista o asumare a Guvernului pe varianta care corespunde cel mai bine cu principiile pe care le-am pus pe masă. Varianta care într-adevăr se concentrează pe corecții și care de la început nu și-a propus să ajungă în discuții de negociere de creștere a salariului cu un procent sau un alt procent pentru că nu acesta a fost scopul pe care l-am avut", a declarat Dragoș Pîslaru.

Ministrul a refuzat însă să precizeze care variantă este cea în cauză, respectiv aceea cu majorări de 9,65% din august 2017 sau cea cu creșteri cuprinse între 5 și 6% din august 2016, cu un impact bugetar de 200 de milioane de lei. Pîslaru a spus că, inițial, sindicatele din Educație erau de acord cu aplicarea unor corecții din august 2016, dar ulterior aceștia nu au mai fost de acord cu această propunere și au cerut aplicarea acestora de la 1 ianuarie 2017.

Ministrul Muncii a spus că îi înțelege pe profesori pentru că are multe rude în familie care sunt profesori și chiar el a fost profesor mai mulți ani, dar că în acest moment nu sunt fonduri pentru a oferi corecții mai ample.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră