România confirmă că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe pământul românesc

06 Sep 2023
România confirmă că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe pământul românesc

Ministrul român al Apărării, Angel Tilvar, a confirmat că părți dintr-o dronă rusă au căzut pe teritoriul României după ce a vizat un port ucrainean de pe Dunăre, scrie CNN

Tilvar a vorbit cu postul afiliat CNN, A3CNN, în timpul unei vizite în zonă miercuri.

Ministerul Apărării a negat inițial informațiile de la începutul acestei săptămâni conform cărora părți ale unei drone rusești ar fi căzut pe malul românesc al Dunării.

Porturile dunărene ale Ucrainei au fost supuse unui bombardament rusesc puternic și prelungit în ultimele săptămâni, deoarece Moscova vizează instalațiile și infrastructura de depozitare a cerealelor din Ucraina, după ce a permis ca acordul privind cerealele de la Marea Neagră să expire în iulie.

Multe dintre lovituri au aterizat în apropiere de granița României, membră NATO. Ministerul Apărării din România a condamnat un atac la începutul acestei săptămâni „în cei mai fermi termeni posibil”, calificându-l „nejustificat și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

Au existat alte atacuri cu drone pe malul ucrainean al râului la primele ore ale zilei de miercuri, unul dintre ele ucigând un muncitor agricol, potrivit unui oficial ucrainean.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră