Trei italieni au mutilat un român în centrul Romei. Martorii invocă scene dintr-un film de groază

07 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Trei italieni au mutilat un român în centrul Romei. Martorii invocă scene dintr-un film de groază

Trei italieni l-au atacat pe un român în vârstă de 33 de ani, în cartierul San Giovanni din centrul Romei. Au început să îl înjure şi să îl lovească, strigând: „Eşti un român nenorocit, pleacă acasă!”, scrie Il Messaggero. Românul ar fi încercat să ignore agresiunea, ar fi intrat într-un local şi s-a închis în toaletă.

Cei trei italieni l-au scos din toaletă și, sub privirile îngrozite ale trecătorilor care erau în acel moment în Piaţa Tuscolo, l-au imobilizat și i-au retezat cu un cuțit, două degete.

„Părea a fi o scenă dintr-un film de groază. Victima avea mâna plină de sânge”, a declarat un martor. După incident, românul a fost dus de urgenţă la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Cei trei au fost reținuți și sunt acuzaţi de tentativă de omor, vătămare corporală în formă agravată şi ultraj. Atacatorii au spus că i-au tăiat degetul românului ca avertisment, ca să nu se mai întoarcă niciodată în Italia și să trimită mai departe mesajul că românii nu sunt bineveniți în Italia. Cei trei italieni sunt apropiaţi ai mişcărilor de extremă-dreaptă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră