Roger Federer nu a putut să intre la Wimbledon după retragerea din tenis, chiar dacă a câștigat turneul de 8 ori

09 Dec 2021
Roger Federer nu a putut să intre la Wimbledon după retragerea din tenis, chiar dacă a câștigat turneul de 8 ori

De opt ori campion la Wimbledon, Federer s-a chinuit să treacă de porți pentru că nu era obișnuit să i se ceară permisul de membru, anunță Sky News.

Roger Federer a crezut că cele opt victorii ale sale la turneul de la Wimbledon ar fi suficiente pentru a-i asigura accesul pe poarta vizitatorilor - dar a fost dezamăgit în timp ce un agent de securitate a impus o politică „fără permis, fără intrare”.

Starul tenisului a încercat să facă o vizită neanunțată împreună cu antrenorul său atunci când se afla la Londra pentru o programare la medic.

Dar când a ajuns cu mașina la poarta vizitatorilor și a întrebat cum ar putea intra, i s-a cerut în mod repetat carnetul de membru - paznicul nu l-a recunoscut și avea nevoie de un act oficial pentru a-i permite accesul. Întrebarea l-a lăsat nedumerit pe Federer. Rememorând povestea, el a spus: „Când câștigi Wimbledon, devii automat membru. Și sincer, nu știu nimic despre cardurile de membru, probabil că sunt acasă pe undeva și tocmai am călătorit, așa că habar nu aveam. Am răspuns că „Nu, nu am cardul meu de membru, dar sunt membru. Mă întreb doar cum pot intra”. Gardianul a rămas neclintit de rugămințile lui, i-a spus Federer gazdei Trevor Noah la The Daily Show, lăsându-l să încerce din nou să explice.

"Sunt (de obicei) o mulțime de oameni care asigură paza și eu ajung la Wimbledon într-un mod diferit deobicei. Și este prima dată când sunt aici în timp ce turneul nu este deschis și nu știu cum să intru, așa că vă întreb doar pe dumneavoastră, iarăși, pe unde pot intra.”

Ferderer a spus că i s-a spus: „Pe cealaltă parte, dar trebuie să fii membru”.

„Așa că m-am uitat la el pentru ultima oară și acum sunt în panică – și încă nu-mi vine să cred că am spus asta pentru că încă mă simt prost pentru asta – dar mă uit la el și îi spun: „Am câștigat turneu de opt ori. Vă rog să mă credeți, sunt membru. Pe unde intru?”

Bărbatul de 41 de ani a reușit să intre pe o altă poartă după ce cineva i-a cerut un selfie și un alt agent de securitate l-a recunoscut.

El a glumit: „M-am gândit să trec de cealaltă parte și să îi fac în ciudă că am intrat, dar nu am făcut-o”.

Federer a câștigat 20 de turnee de Grand Slam, inclusiv opt titluri de la Wimbledon. El a spus că nu se laudă niciodată cu titlurile sale, așa că a avut o fracțiune de secundă de îndoială dacă a câștigat de șapte sau de opt ori.

Marele tenismen elvețian și-a anunțat retragerea în septembrie 2022.

La acea vreme, el a spus că „trebuie să recunoască când este timpul să-mi pun capăt carierei competitive”.

„Ultimii trei ani mi-au prezentat provocări sub formă de accidentări și intervenții chirurgicale. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă completă. Dar știu și capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul lui pentru mine a fost clar în ultima vreme."

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră