Cine mai poate produce Salam de Sibiu. Restul, retragerea!

18 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cine mai poate produce Salam de Sibiu. Restul, retragerea!

Înfiinţată acum doi ani, Asociația Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) reunește ca membri fondatori producătorii Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Aceşti producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de Sibiu în Romania, conform agricola.ro.

Ministrul Agriculturii a spus că sunt și alți producători care ar dori să poată să realizeze Salamul de Sibiu, dar că sunt reguli clare pe care trebuie să le respecte și nu Ministerul Agriculturii se ocupă de acest aspect.

Carmen Gavrilescu, reprezentanta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, a declarat pentru Agerpres că toți cei care doresc să realizeze acest produs trebuie să aibă o fabrică, să realizeze produsul conform caietului de sarcini și să fie în arealul geografic. Ea a mai spus că, în prezent, are o solicitare de la compania Cristim, care, dacă îndeplinește criteriile, va fi primită în asociaţie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră