"Din informaţiile noastre, Guvernul României are în intenţie să dea OUG pentru modificarea legii RCA şi înţelegem că s-au păstrat în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-şi declare public intenţiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF", precizează un comunicat al Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), citat de mediafax.ro.
Astfel, potrivit calculelor ASF, prima medie pe segmentul transportatorilor se situa în luna iunie a acestui an la 3.064 de lei (700 euro), în scădere cu 4% faţă de luna mai a acestui an, dar încă cu 53% mai mare faţă de luna iunie din 2015. Transportatorii spun însă că în practică s-au lovit de preţuri mult mai mari decât mediile calculate de ASF.
Reprezentanţii transportatorilor solicită Guvernului "să facă uz de legea 21/1996 art. 4 privind intervenţia Guvernului în împrejurări excepţionale", pe motiv că întreaga industrie de transport din România trece printr-o "perioadă cu totul excepţională şi dramatică, de prăbuşire, din cauza creşterii nejustificate a costurilor poliţei RCA, cu sprijinul ASF".
COTAR a înregistrat luna trecută, la Primăria Municipiului Bucureşti, o cerere de aprobare a unui amplu miting, care ar urma să se desfăşoare în data de 15 septembrie în Capitală.