ONU cere Marii Britanii să combată rasismul, MAE asigură comunitatea românească de sprijinul autorităților

28 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
ONU cere Marii Britanii să combată rasismul, MAE asigură comunitatea românească de sprijinul autorităților

Autoritățile britanice trebuie să pună de urgență capăt acțiunilor xenofobe și bazate pe ură care au fost înregistrate după referendumul de săptămâna trecută, potrivit comisarului ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein.

 "Sunt profund îngrijorat de informațiile privind atacurile și abuzurile din ultimele zile asupra minorităților și comunităților de cetățeni străini în Marea Britanie. Le cerem autorităților britanice să ia măsuri pentru a opri aceste atacuri xenofobe și pentru a garanta că toți cei suspectați de atacuri rasiste și împotriva străinilor sunt inculpați", a spus Zeid Ra'ad Al Hussein.

MAE asigură comunitatea românilor din Marea Britanie de sprijinul autorităților

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) asigură comunitatea românilor din Marea Britanie de sprijinul autorităților, în contextul Brexit, și informează că un nou Consulat General al României la Manchester este în curs de operaționalizare.  Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat transmis marți AGERPRES, că rezultatul referendumului organizat la data de 23 iunie în Marea Britanie nu produce în prezent efecte juridice asupra activității de protecție și asistență consulară prestate de Ambasada României la Londra în interesul și beneficiul comunității românești locale.

În contextul semnalelor referitoare la faptul că rezultatul referendumului provoacă tensiuni și reacții izolate la adresa cetățenilor UE din Marea Britanie, cu caracter care poate fi considerat discriminatoriu, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autoritățile britanice competente, cât și Ambasada României la Londra.

De asemenea, MAE oferă informații detaliate cu privire la procedurile consulare prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Acesta cuprinde un portal informatic accesibil la adresa www.informatiiconsulare.ro, un Call-Center și un Mail-Center (Telefon call-center: +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193 / Mail-Center : contact@informatiiconsulare.ro). Astfel, accesând adresa www.informatiiconsulare.ro, cetățenii români pot obține toate informațiile consulare de care au nevoie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră