"Ne punem sub protecția tribunalului. Vorbim despre o reorganizare judiciară, nu de faliment. Insolvența îngheață penalităție. Avem datorie 3,9 miliarde de lei datorie către ELCEN. Nu vor mai exista procese pe rol, toate se suspendă", a continuat Sorin Chiriță.
Chiriţă a anunţat că joi, 22 septembrie, Consiliul de Administraţie al RADET va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă.
El a mai spus că această procedură poate dura până la doi ani, după care Regia s-ar putea transforma în societate comercială.
Luni, RADET a dat asigurări, prin intermediul unui comunicat de presă, că va livra agent termic pentru apă caldă și încălzire, în București, în sezonul de iarnă.
"În toată perioada sezonului rece, angajații regiei vor depune toate eforturile pentru a asigura apa caldă și căldura în apartamentele bucureștenilor, lucru confirmat și de recentele declarații ale Primarului General pe această temă. Regretăm momentele în care vă pricinuim neplăceri și de fiecare dată ne vom asuma întreaga responsabilitate. Vă garantăm însă că vom compensa prin profesionalism deficiențele tehnice ale sistemului, care, deși are un grad ridicat de uzură, este cel mai sigur, ecologic și ieftin sistem de încălzire", a precizat Virgil Untea, directorul general interimar al RADET, în comunicat.
RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România.
Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).