Procurorul Negulescu cere să rămână procuror pe „planeta Românica“. Unde vrea să fie mutat

16 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Procurorul  Negulescu cere să rămână procuror pe „planeta Românica“. Unde vrea să fie mutat

Procurorul Mircea Negulescu a cerut Secţiei pentru procurori a CSM să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după ce miercuri a demisionat de la DNA Ploieşti ca urmare a apariţiei unor înregistrari.

 Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti a cerut miercuri încetarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie după apariţia mai multor înregistrări audio în care ar fi vorbit cu soţia unui inculpat. Laura Codruţa Kovesi a declarat astăzi  că a lăudat şi va lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie, potrivit mediafax.ro.

„Domnul Negulescu şi-a cerut încetarea activităţii la DNA în cursul zilei de ieri. Este o cercetare disciplinară pe rolul Inspecţiei Judiciare. Inspecţia Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară în curs. Laud activitatea DNA Ploieşti, am lăudat-o şi o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo şi-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii din DNA nu şi-au îndeplinit treabă. Haideţi să aşteptăm rezultatul inspecţiei, să vedem dacă un procuror implicat în acea discuţie sau nu a fost, să vedem ce s-a întâmplat, nu pot să comentez acest subiect. Mai mult decât atât, colegii de la Serviciul Teritorial Ploieşti şi anul trecut au avut o activitate merituoasă şi faptul că această cercetare a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat. Toate afirmaţiile făcute în spaţiul public sunt verificate", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră