Primarul Kievului îi răspunde președintelui Zelensky după atacul politic pe care îl consideră un ”nonsens”

28 Noi 2022
Primarul Kievului îi răspunde președintelui Zelensky după atacul politic pe care îl consideră un ”nonsens”

Primarul Kievului, fostul boxer profesionist Vitali Klitschko, a făcut schimburi duminică cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyy și aliații săi cu privire la modul în care să-i ajute pe locuitori să facă față întreruperilor de curent, conform The National.

Domnul Klitschko a luat în derâdere disputele lor drept „nonsens” pe fondul campaniei militare a Rusiei.

El a spus că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe rezidenți să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că mai mult de 100 au fost planificate în caz de condiții extreme.

Domnul Zelenskyy a spus săptămâna trecută că au existat multe plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, în special în situația actuală”, a spus Klitschko într-un videoclip postat pe Telegram.

— Nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș.

El a fost implicat în dispute cu domnul Zelensky înainte de invazie și, duminică, a declarat că aliații președintelui s-au angajat în „manipularea” eforturilor orașului, inclusiv „fotografii de neînțeles” postate online.

„Pentru a spune ușor, acest lucru nu este frumos – nu pentru ucraineni sau pentru partenerii noștri străini”, a spus domnul Klitschko.

"Astăzi, ca niciodată înainte, toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Și aici avem un fel de jocuri politice."

Dar unul dintre principalii aliați ai lui Zelensky a dat o nouă lovitură, spunând că explicațiile domnului Klitschko „difer considerabil” de ceea ce raportau locuitorii.

David Arakhamia, șeful grupului Slujitorul Poporului al președintelui din Parlament, a declarat pe Telegram că primarul a avut o săptămână pentru a remedia problemele și a se supune inspecțiilor la centrele de ajutor.

"I have a proposal," Mr Arakhamia said. "City authorities have a week to correct the errors and we conduct inspections together with the mayor."

Mr Zelenskyy has in the past week promoted the efforts of thousands of "invincibility centres" set up throughout Ukraine to provide heat, water, internet and mobile phone links.

In his nightly video address on Friday, he said Mr Klitschko had not done enough to help beleaguered residents.

"To put it mildly, more work is needed," Mr Zelenskyy said.

The president was elected in a landslide in 2019, five years after Mr Klitschko first took office.

Before the war, the two leaders had clashed over the way the capital and its services were being run.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră