Prima ninsoare în Capitală! Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele trei zile

15 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Prima ninsoare în Capitală! Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele trei zile

Marți, vremea se va menţine deosebit de rece în special în primele ore ale zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade. În regiunile sudice și estice, mai ales în prima parte a zilei dar numai izolat vor fi fulguieli sau burniță. La munte, izolat va mai ninge slab. Vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea și zona montană înaltă. Pe spaţii mici, în special în zonele joase din centrul țării, va fi ceaţă.

În Capitală, dimineata -1...-2 grade. În prima parte a zilei vor mai fi condiții de fulguială sau trecător burniță şi o maximă de 5-6 grade la amiază. Pe parcursul zilei vremea va fi deosebit de rece.

Vremea la munte

Valorile termice se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece. La amiaza vor fi -2 grade la Paltinis, -3 la Predeal si la Semenic, -5 grade la Sinaia 1500, 0 grade la Arieseni (var) si -9 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare mai ales în prima parte a zilei, în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde doar izolat vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri zona înaltã. Dimineata si noaptea, izolat, pe vãi şi în depresiuni va fi ceaţă.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă cu puţină ceaţă dimineaţa în Transilvania dar rece pentru această dată: 4 grade cel mult la amiaza la Timişoara, 3 la Oradea, 2 la Baia Mare, Cluj Napoca si Brasov si -2 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, va fi şi soare dar şi înnorări temporare si izolat, fulguieli sau burniță. Temperaturile maxime cresc puţin dar tot rece este pentru aceată dată: intre 6 si 8 grade in Oltenia, 5 grade la Giurgiu si 4 la Calarsi si Buzau.

Şi în Dobrogea vor fi înnorări peste zi şi izolat burniţă sau fulguieli. La amiază, doar 3 grade la Tulcea si 4 la Constanta. Vintul va mai avea unele intensificări ca şi in Baragan si sudul Moldovei, dealtfel.

Cer temporar noros în Moldova, izolat burniţă sau fulguieli si maxime mici pentru această dată, în jur de 1-2 grade.

Vremea pe trei zile

Miercuri, vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării, deși valorile termice vor marca o ușoară creștere. Temperaturile maxime se vor încadra între -2, -1 grad in estul Transilvaniei și 7- 8 grade în sudul ţării, la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Călărasi. În regiunile intracarpatice spre seară vor fi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare care vor trece în lapoviță și ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane și în Delta Dunării. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

În Capitală, tot vreme rece, deşi maxima zilei creşte uşor faţă de marţi: -4, -2 grade dimineaţa şi condiţii de ceaţă şi 7-8 grade la amiaza. Cerul va fi variabil.

Joi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. În vestul, nord-vestul și centrul ţării, cerul va avea înnorări, însă doar izolat va ploua slab. In zona montană înaltă, dar și în Maramureș în primele ore ale zilei, vor fi si lapovițe și ninsori. Izolat, se va forma polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2-3 grade în Transilvania, la Miercurea Ciuc și 12...13 grade în sudul Banatului și al Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, vremea se va încălzi. -3, -1 grad dimineata şi condiţii de ceaţă şi 10-11 grade la amiaza. Cerul va fi variabil.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră