Prietena premierului italian, Georgia Meloni, decedată în urma atacului din nordul Romei

12 Dec 2021
Prietena premierului italian, Georgia Meloni, decedată în urma atacului din nordul Romei

Un bărbat care a deschis focul asupra unei întâlniri a locuitorilor unui bloc de apartamente într-o cafenea din nordul Romei a ucis trei persoane, inclusiv o prietenă a premierului italian, Giorgia Meloni, conform The Guardian.

Suspectul, în vârstă de 57 de ani, se afla într-o serie de dispute cu asociația rezidenților, a declarat un martor pentru Rai News din Italia.

„A intrat în cameră, a închis ușa și a strigat „Vă omor pe toți”, apoi a început să tragă”, a declarat agenția italiană de presă Ansa, citată de un alt martor. Locuitorii au reușit să-l doboare la pământ și să-l dezarmeze înainte de sosirea poliției.

Alte trei persoane au fost rănite în urma împușcăturii, cel puțin una dintre ele suferind răni grave.

La câteva ore după împușcare, Meloni a postat pe Instagram ceea ce părea a fi o fotografie recentă cu ea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, spunând că era prietenă.

„Nu este corect să mori așa”, a scris Meloni despre femeie, despre care a spus că are un soț și un copil de 10 ani. „Nicoletta a fost fericită și frumoasă în rochia roșie pe care și-a cumpărat-o acum câteva săptămâni pentru petrecerea de 50 de ani. Pentru mine va fi mereu atât de frumoasă și fericită.”

Poliția nu a comentat motivația împușcăturii, iar postarea lui Meloni nu a sugerat că este legată de politică.

Premierul a declarat că un poligon de tragere din care suspectul a luat arma folosită în atac a fost închis și pus sub investigație de către autorități.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a convocat luni o întâlnire de securitate de urgență, după ceea ce a numit „episodul grav de violență care a lovit orașul nostru”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră