Președintele Austriei își exprimă regretul față de poziția guvernului de a bloca aderarea României la spațiul Schengen

09 Dec 2021
Președintele Austriei își exprimă regretul față de poziția guvernului de a bloca aderarea României la spațiul Schengen Galerie foto (2)

Prin intermediul unui mesaj transmis pe canalul său oficial de pe Twitter, Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, a afirmat vineri că regretă decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

„Îmi exprim regretul enorm că guvernul Austriei a luat decizia de a bloca aderarea la spațiul Schengen a României și Bulgariei. Este adevărat că Austria este într-o situaţie dificilă ca urmare a numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea (aderării la) Schengen nu contribuie la o soluţie”, a transmis acesta.

”Blocarea Schengenului nu contribuie cu nimic la găsirea unei soluții. Din contră, acum economia Austriei este amenințată de represalii economice ca rezultat direct la măsurile pe care le va aplica România. Putem face față tuturor provocărilor din domeniul migrației doar lucrând împreună cu partenerii noștri din UE”

În final, președintele consideră că singura soluție va fi găsită prin intermediul dialogului.

Din păcate, se pare că aceste canale de discuție au fost blocate, iar România a decis să-și retragă ambasadorul de la Viena.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră