Premieră mondială: a reușit să aducă pe lume un copil chiar dacă are o boală extrem de gravă

13 Dec 2021
Premieră mondială: a reușit să aducă pe lume un copil chiar dacă are o boală extrem de gravă

O mamă cu o afecțiune atât de rară încât doar 50 de persoane din întreaga lume sunt purtătorii, a născut în ceea ce se credea a fi o premieră mondială.

Hira Ahmad, din Wandsworth din Londra, are sindromul Bruck, ceea ce înseamnă că are oase fragile, creștere limitată și folosește un scaun cu rotile, conform Sky News.

Tânăra de 28 de ani, care a crescut ruptându-și oasele atât de regulat încât era dusă la spital la fiecare trei luni, a declarat agenției de presă PA că dorește să împărtășească povestea ei pentru a inspira alte mame cu dizabilități fizice.

Ea a spus: „Oamenii se îndoiesc de tine... vor spune „nu vei putea avea un copil, va fi foarte greu pentru tine. Dar vreau doar să spun că orice ar fi, nu-ți pierde speranța.. Vreau ca fetița mea să iasă în lume și să explice oamenilor că mama ei este o persoană care a are sindromul Bruck și este utilizator al unui scaun cu rotile pe care îl folosește tot timpul, are oase fragile, dar a reușit totuși să nască în cel mai sigur mod.”

„Vreau să se uite la mine și să aibă acea inspirație de la mama ei”.

Doamna Ahmad, un ofițer de asigurări la Consiliul Wandsworth, a făcut teste fetale pentru a verifica dacă fiica ei Dua ar avea și o boală a oaselor fragile. Din fericire, fetița nu a moștenit boala mamei ei și este perfect sănătoasă.

Medicii au desfășurat un proces amplu înainte de naștere pentru a investiga modul în care doamna Ahmad ar trebui să se poziționeze în timpul nașterii pentru a evita ruperea oaselor.

Din cauza unei intervenții chirurgicale anterioare pentru scolioză, care a implicat o tijă de metal folosită pentru a-și îndrepta coloana vertebrală pentru a-i ușura presiunea asupra inimii, ea a născut prin cezariana sub anestezie generală.

”Nașterea nu a fost atât de dificilă, dar îgrijirea unui nou-născut a fost provocarea”, a spus ea.

„La început a fost foarte greu... să țină un copil mic și să te împingi într-un scaun cu rotile dintr-o cameră în alta”, a spus ea. „Nu am putut să o fac singură, desigur... Trebuie să am ajutorul soțului meu sau al mamei mereu în preajma mea pentru a putea răspunde nevoilor ei.”

Doamna Ahmad a spus că a avut întotdeauna „speranța” că va putea avea un copil după ce un medic i-a spus la vârsta de 12 ani că va putea rămâne însărcinată, dar știa că va fi dificil.

Ea a spus că vrea să aibă mai mulți copii.

„Poate când Dua va avea o vârstă la care o putem gestiona, poate mai târziu în viață”, a spus ea.

„Îmi doresc foarte mult, dar va trebui să mă uit la starea mea de sănătate în acel moment și să iau decizia mai târziu”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră