Poziţia Patriarhiei Române faţă de contextul social actual este de reală îngrijorare

03 Feb 2017
Poziţia Patriarhiei Române faţă de contextul social actual este de reală îngrijorare

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, pentru hotnews.ro, că "poziţia Patriarhiei faţă de contextul social actual, din nefericire din ce în ce mai tensionat, este una de reală îngrijorare şi în acelaşi timp una subînţeles favorabilă valorilor statului de drept în care dreptatea şi pacea socială sunt şi trebuie să rămână esenţiale".

"Biseria promovează constant cultura dialogului şi civilizaţia morală a Decalogului", a mai spus Vasile Bănescu.

Sute de mii de români au manifestat paşinic în ultimele zile în marile oraşe ale ţării şi nu numai, cerând Guvernului să abroge Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codului Penal.

Agenţia de presă a Patriarhiei, Basilica, a postat, în pagina sa de Facebook, un îndemn din partea Patriarhului României, Înalt Preasfinţitul Daniel. Acesta face apel la "făcătorii de pace, adică toţi aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare". Redăm, mai jos, mesajul integral al Patriarhului Daniel.

"Îndemn la rugăciune
În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de #pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare. Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la #Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și #armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi" #PatriarhulDaniel
".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră