Surpriza de pe litoralul românesc. Să vină turiștii! Plajele au fost extinse cu câteva zeci de hectare

29 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Surpriza de pe litoralul românesc. Să vină turiștii! Plajele au fost extinse cu câteva zeci de hectare

Plajele din zona sudică a litoralului românesc sunt pregătite să-și primească turiștii în acest an, acestea fiind extinse cu câteva zeci de hectare cu ajutorul unui proiect în valoare de 170 de milioane de euro.

"Începând din acest an, turiștii români și străini se pot bucura de plaje noi, mult extinse, în zona sudică a litoralului românesc. Plajele din Mamaia Sud, Tomis (Nord, Centru, Sud) și Eforie Nord, cele care au fost incluse în proiect, apăreau, până nu demult, în studiile de specialitate, ca fiind în pericol de a se îngusta până la dispariția totală! După finalizarea lucrărilor, aceste plaje nu doar că au fost salvate, prin intervenții tehnice care le asigură stabilitatea pentru cel puțin 50 de ani, dar au fost și extinse, spre mare, cu peste 100 de metri lățime. Odată cu finalizarea acestui proiect de amploare, teritoriul țării noastre a crescut cu circa 42 de hectare. Sunt convinsă că, imediat ce sezonul estival începe, zona litoralului sudic al Mării Negre va fi extrem de vizitată de turiști, pentru că plajele de aici fac diferența", a declarat secretarul de stat pentru Ape în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) Olimpia Negru.

Pentru ca plajele să fie pregătite pentru minivacanța de Paște și 1 Mai, ABADL a efectuat lucrări manuale și mecanizate de curățare a acestora. Astfel, în urma acțiunii de ecologizare, angajații ABADL au adunat de pe plajele litoralului românesc aproape 2.000 de tone de deșeuri.

Noile sectoare de plajă pot fi folosite de turiști odată cu deschiderea sezonului estival din acest an. Conform legislației naționale și europene, aceste suprafețe de plajă, construite prin fonduri europene, pot fi închiriate operatorilor economici doar după finalizarea procesului de întabulare a acestora. Până atunci, ele fac parte din domeniul public al statului și pot fi folosite cu titlu gratuit de către cetățeni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră