Pinalti, condamnat la închisoare, în dosarul finanţării PDL

20 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Pinalti, condamnat la închisoare, în dosarul finanţării PDL

Gheorghe Ștefan, zis şi Pinalti, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan şi a menținut sechestrul până la concurența sume de 235.000 de euro.

Inițial, pedeapsa de trei ani a fost dată de Tribunalul București la 13 ianuarie 2017, însă Gheorghe Ștefan a atacat decizia la Curtea de Apel București,relatează agerpres.ro.

La 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești au sesizat Tribunalul București cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Gheorghe Ștefan.

Conform acestui acord, Pinalti a acceptat să primească 3 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea condamnării, a unor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit DNA, în 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan în sensul obținerii de bani pentru partid.

Potrivit acestei înțelegeri, Gheorghe Ștefan a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate.

În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2016 la șase ani închisoare în dosarul "Microsoft".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră