Doi cetăţeni spanioli, un italian şi un german se află printre răniţii transportaţi la spitalele bucureştene în urma tragediei de la clubul Colectiv din Capitală. Cei doi spanioli şi italianul au fost internaţi la spitalul SRI Agrippa Ionescu, iar cetăţeanul german se află la Spitalul Municipal Bucureşti.
Cetăţeanul italian este o tânără de 24 de ani, care se află în stare foarte gravă, este intubată. Reprezentanţi ai Ambasadei Italiei au venit să o viziteze la spital şi să se intereseze de starea ei.
Cei doi cetăţeni spanioli se află într-o stare mai bună.
Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), a declarat, de altfel, că rude ale cetăţeanului german l-au vizitat pe acesta la spital.
Trei dintre cei 14 răniți internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) se află în stare gravă, intubați și ventilați mecanic, cu prognostic rezervat asupra evoluției stării de sănătate, informează un comunicat de presă al unității medicale, transmis, sâmbătă, AGERPRES.
"La Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) au fost evaluate 17 victime ale incendiului din clubul 'Colectiv', cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, 4 prin prezentare directă, 13 adulți, în stare critică, de către echipajele SMURD. În acest moment, 14 pacienți se află internați în Secția ATI, cu diferite grade de arsură a pielii (de la 8-10% la 40-50%) și arsuri de căi aeriene superioare. Dintre aceștia, 3 sunt în stare foarte gravă, intubați și ventilați mecanic, cu prognostic rezervat asupra evoluției stării de sănătate", se arată în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate, de la prima internare și până în prezent, personalul medical a lucrat continuu, fiind efectuate 14 operații în Blocul Operator al Secției de Chirurgie plastică, reparatorie și arsuri, prin care s-a realizat toaleta chirurgicală primară a leziunilor de arsură și a plăgilor și inciziile de decompresie.
Conducerea SUUMC precizează că toți pacienții internați în Secția de ATI necesită tratament de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică și hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stres, nutriție parenterală.
Totodată, la nivelul SUUMC s-a constituit o comisie medicală care va solicita, în funcție de evoluția stării de sănătate a pacienților, consulturi interdisciplinare.
SUUMC atenționează că cei care doresc să doneze sânge, aceștia se pot adresa, zilnic, în intervalul orar 8,00-12,00, la Centrul de hematologie transfuzională a Ministerului Apărării Naționale, aflat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.