Parchetul Militar, dosar penal după tragedia de la Argeş. Avea sau nu camionul militar frânele stricate?

30 Iun 2017 | scris de Mara Răducanu
Parchetul Militar, dosar penal după tragedia de la Argeş. Avea sau nu camionul militar frânele stricate?

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul din județul Argeș soldat cu decesul a trei militari, după ce un camion s-a răsturnat într-o prăpastie.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat astăzi că el aşteaptă „să se pronunţe procurorii militari” în legătură cu motivele pentru care s-a produs accidentul din Argeș în care și-au pierdut viața trei militari. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, potrivit căreia accidentul din Argeş s-ar fi produs din cauza frânelor stricate ale camionului militar. 

„Numai puţin... doamna Carmen Dan spunea că din declaraţia şoferului rezultă că...da... sau nu au mai avut frâne. Eu aştept, ca unul care am pregătire juridică la bază, să se pronunţe procurorii militari care investighează cazul”, a declarat Adrian Țuțuianu, care studii la Drept.

„Aseară a fost sesizat Parchetul Militar, s-au deplasat procurorii la locul incidentului. La Institutul de Medicină Legală din Piteşti au fost duşi cei trei decedaţi pentru autopsie. Concluziile privind cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi aduse la cunoştinţă publică atunci când vor exista date concrete”, a spus ministrul apărării.

El a precizat, la insistenţele jurnaliştilor, că aşteaptă „să se pronunţe procurorii militari” în acest caz şi că nu poate face alte declaraţii.„Când vom avea concluziile de la procurorii militari, o să vă informăm cu privire la cauzele producerii accidentului”, a adăugat ministrul.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în care a fost implicat un camion care transporta militari de la unitatea militară de vânători de munte din Câmpulung Muscel. Militarii se întorceau de la un exerciţiu. În urma accidentului, trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi.

La locul incidentului s-au deplasat joi seară poliţişti criminalişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sub coordonarea şefului Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au demarat cercetarea la faţa locului.  Un camion cu 13 militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi, în jurul orei 21,00, în județul Argeș.

Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș, potrivit agerpres.ro. Trei militari aflați în camion au murit, ceilalți fiind răniți.

Potrivit MApN, militarii decedați sunt plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader. 
Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002. Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008. 
Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră