Ceea ce deranjează foarte mult este numărul mare de persoane care îi urmează sfaturile de pe Facebook. Şi, de curând, au murit doi copii nevaccinati, se pare că din cauza rujeolei. Toate degetele s-au îndreptat acuzator spre Olivia Steer. Şi tot de curând, o doctoriţă a postat pe o reţea de socializare că soţul Oliviei, Andi Moisescu, este la fel de vinovat, pentru că n-o duce la psihiatru, fiind evident că are o gravă suferinţă psihică. Miercuri, Olivia a fost invitată de Mihai Gâdea la emisiunea sa. Iată cum s-a apărat ea.
„Se încearcă să se găsească un ţap ispăşitor. Oamenii trăiesc într-o vreme în care se pot informa, este dreptul lor constituţional să se informeze. Oamenii deschid ochii şi află informaţii. (...) Ce fac eu nu contează. Să vorbim de vaccinuri. Există două tabere şi în rândul specialiştilor. Nu am studii medicale. Trebuie să asculţi ce spun ambele tabere din lumea medicală şi să le cântăresc, pentru că trebuie să iau decizii medicale în ceea ce îi priveşte pe copiii mei sau pe mine”, a declarat fosta prezentatoare.
Olivia Steer susţine că un document în cazul Brădet ar fi fost şters de pe siteul Ministerului Sănătăţii, deşi se anunţa că vaccinurile erau vinovate pentru moartea micuţilor.
„Eu în momentul de faţă nu sunt persoană publică din punct de vedere legal. Nu îndeplinesc condițiile. Sunt persoană privată. Am dreptul să mă informez. Să am convingeri şi să le exprim liber. Sut consfinţite de Constituţie. Toţi avem dreptul să avem păreri. Ministerul Sănătăţii încearcă să mă facă pe mine vinovată. Dar cu Brădetul? Copiii aceia au murit din cauza vaccinurilor aduse din Kazahstan şi nu a brânzei de la Bădet. Erau vaccinuri experimentale. Cu acele vaccinuri au fost vaccinaţi copiii de la Argeş. De aceea au murit”.
„La studiul mamografiei s-a ajuns la concluzia că anumite tipuri de cancer de sân trebuie lasate aşa pentru că nu evoluează. Ultimul studiu se întinde pe o perioadă de 25 de ani şi a luat în calcul 90.000 de femei. Ajunge la concluzia că mamografia nu te ajută sau pot fi foarte periculoase. În acest eşantion, erau femei care făcuseră mamografie până li s-a depistat cancerul şi femei care nu au făcut mamografie până la momentul când li s-a depistat cancerul, rata mortalităţii nu a scăzut. Mamografia nu te ajuta la scăderea ratei mortalităţii. Ei se întreabă care este rolul. Nu e supraevaluat? Sunt extrem de invazive şi riscul de a face cancer creşte. Mai există femei care au o problemă genetică şi care din cauză că fac mamografie pot face cancer”, a mai spus Olivia Steer.