O femeie de 90 de ani reușește să absolve facultatea la 71 de ani de când a început-o

11 Dec 2021
O femeie de 90 de ani reușește să absolve facultatea la 71 de ani de când a început-o

O femeie de 90 de ani va primi în sfârșit diploma de absolvire a facultății, la 71 de ani după ce s-a înscris pentru prima dată la facultate, anunță CNN.

Joyce DeFauw, după căsătorie Joyce Viola Kane, și-a început primul an la Universitatea Northern Illinois în 1951 cu un plan de a absolvi și a obține o diplomă în economie.

Dar acele planuri s-au schimbat când DeFauw a întâlnit un bărbat extrem de special la biserică care i-a furat inima, a declarat ea pentru CNN joi.

„Am fost la școală timp de trei ani și jumătate, dar am decis să plec după ce l-am cunoscut.” spuse DeFauw.

Bărbatul special a fost Don Freeman Sr. Cei doi s-au căsătorit în 1955 și au avut împreună trei copii înainte ca Freeman să moară, lăsând-o văduvă la nici cinci ani de la căsătorie.

DeFauw s-a recăsătorit în cele din urmă cu răposatul ei al doilea soț, Roy DeFauw. Împreună au avut șase copii, inclusiv două perechi de gemeni.

De-a lungul anilor, familia ei a crescut, iar acum are 17 nepoți și 24 strănepoți.

De abia în 2019, DeFauw și-a arătat interesul pentru educația universitară pe care a lăsat-o în urmă.

„Cred că am menționat că sunt supărată că nu am terminat școala și copiii mei m-au încurajat să mă întorc”, a spus ea, așa că s-a înscris înapoi la Northern Illinois și a început să ia cursurile de la capăt.

Jenna Dooley, unul dintre cei 17 nepoți ai lui DeFauw și absolventă a NIU, a declarat pentru CNN că erau mai mult argumente „pentru” versus „în niciun caz”, când DeFauw a decis să se întoarcă.

DeFauw a fost și profesor la școala de duminică. „Ea a avut întotdeauna dragostea de a preda și de a învăța”, a spus Dooley.

„Când am sunat la școală despre o înscriere anterioară, au fost șocați să audă că întrebam despre un elev din anii 1950”, a spus Dooley.

Dar de data aceasta, lucrurile au fost mult diferit pentru DeFauw.

În loc să meargă în campus pentru a studia, a trebuit să o facă din spatele unui ecran de computer din casa ei.

„A fost primul meu computer”, a spus DeFauw, „copiii mei au trebuit să mă învețe cum să-l folosesc.”

Când a început pandemia de Covid-19 în 2020, ea a fost recunoscătoare pentru computer, a spus Dooley. „A ieșit foarte bine că deja mă descurcam în online”, a adăugat ea.

Ea a fost singură în acea perioadă și nu putea avea vizitatori, a spus Dooley. „Uneori era frustrată, dar i-am tot amintit că totul făcea parte din proces.” Ea a adăugat.

„Uneori am vrut să renunț, dar nu am făcut-o.” spuse DeFauw. Ea a spus că a primit o mulțime de încurajări din partea familiei, prietenilor și școlii.

Directorul de studii generale de licență, Judy Santacaterina, a fost de mare ajutor pentru DeFauw. Dooley a spus că și-a asumat rolul de a-și ajuta bunica să-și obțină diploma și întreaga familie este recunoscătoare pentru Santacaterina.

DeFauw a luat o clasă în fiecare semestru, inclusiv în timpul verii. „Este foarte organizată”, a spus Dooley, „are o rutină. Ea a vrut să continue cursurile pentru a nu abandona acea rutină.”

Acum, trei ani mai târziu, va primi o diplomă de licență în studii generale de la universitate în acest weekend.

DeFauw este recunoscătoare că a avut ocazia să se întoarcă la școală și să-și obțină diploma. „Este frumos să termini ceva ce ai început cu foarte mult timp în urmă”, a spus ea.

Sfatul ei pentru cei care s-ar putea afla într-o situație similară: „Nu renunța”, a spus ea, „Știu că poate fi dificil, dar totul în viață are suișuri și coborâșuri”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră