O barcă plină de imigranți s-a scufundat: 22 persoane decedate, inclusiv 5 copii

03 Noi 2022
O barcă plină de imigranți s-a scufundat: 22 persoane decedate, inclusiv 5 copii

Cel puțin 22 de persoane, inclusiv cinci copii, au murit după ce o barcă care transporta imigranți s-a scufundat în apropierea unei insule grecești, a anunțat joi paza națională de coastă.

O operațiune de căutare și salvare continuă pentru alte 34 de persoane după ce barca s-a scufundat în apele perfide între insulele Evia și Andros.

Paza de coastă grecească a spus că nouă supraviețuitori au fost găsiți pe stânci de pe o insuliță nelocuită.

De ce zona de frontieră Turcia-Grecia continuă să fie un loc de mizerie a migranților

Ei le-au spus autorităților că se aflau pe o barcă cu vele în care se transportau aproximativ 68 de persoane care au plecat de la Izmir, pe coasta turcească, înainte ca aceasta să se scufunde în mare agitată.

Operațiunea inițială de salvare s-a desfășurat în vânt puternic în strâmtoarea Kafireas dintre cele două insule, o zonă renumită pentru marea agitată.

Paza de coastă a spus că 22 de cadavre au fost preluate din mare, inclusiv cinci copii - trei băieți și două fete - și șase femei.

Scufundarea a fost cea mai recentă dintr-o serie de naufragii recente ale unor bărci care transportau migranți prin mările Greciei.

O operațiune separată de căutare și salvare a fost desfășurată în estul Mării Egee, în largul insulei Samos, care se află în apropiere de coasta Turciei, pentru șapte persoane încă dispărute după ce o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat luni.

Patru persoane, despre care paza de coastă a spus că erau toți palestinieni, au fost salvate luni, iar un cadavru a fost recuperat marți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră