Accuweather.com: Ne aşteaptă o vară toridă, cu valuri de căldură extremă şi secetă

11 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Accuweather.com: Ne aşteaptă o vară toridă, cu valuri de căldură extremă şi secetă

Căldura persistentă va fi o problemă majoră în Europa de Sud și de Est, dar şi în Peninsula Balcanică, în această vară. Macedonia, Bulgaria, Ungaria și România se vor confrunta cu secetă şi valuri de căldură multiple, relatează accuweather.com.

În Italia şi Peninsula Balcanică se aşteaptă o vară lungă şi călduroasă. Vor fi valuri de căldură periculoase, mai ales în lunile iulie-august. Temperaturile de peste 32 de grade C vor fi comune în timpul verii, iar un val de căldură periculoasă va dura peste o săptămână.

"Sunt posibile recorduri de temperatură în timpul celor mai intense valuri de căldură", a declarat Alan Reppert, senior meteorolog AccuWeather.

Căldura din aceste zone se va extinde şi în restul Europei de Est. De asemenea, în Ucraina, Moldova şi România va fi secetă, care s-ar putea prelungi şi în lunile de toamnă, afectând culturile.

Şi în Peninsula Iberică este aşteptată o vară caldă și foarte uscată, existând riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie, pe suprafeţe întinse, mai ales în a doua jumătate a verii. 

În timp ce sudul și estul Europei se vor confrunta cu temperaturi ridicate în cea mai mare parte a verii, Franța Germania și Polonia vor fi lovite de furtuni puternice, grindină şi, izolat, de tornade. Ploile şi furtunile vor creşte riscul de inundaţii în Franța, Elveția și Germania.

În schimb, în Marea Britanie va fi o vară aproape normală, fără călduri de lungă durată. Cel mai mult va ploua în Scoţia, iar în sudul Țării Galilor și al Angliei, vremea va fi uscată și însorită. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră