Motivul pentru care o elevă de 9,87 a fost respinsă la Istorie, la Bac, de Comisia de Evaluare a lucrărilor scrise

06 Iul 2017
Motivul pentru care o elevă de 9,87 a fost respinsă la Istorie, la Bac, de Comisia de Evaluare a lucrărilor scrise

O tânără din județul Dâmbovița, care a absolvit liceul cu media 9,87, trebuie să treacă prin momente dificile, după ce comisia de evaluare din București a considerat că a fraudat examenul de Bacalaureat. Evident, totul pare să fie iar o sincopă în procesul de transportare și prelucrare a lucrărilor scrise la proba respectivă.

Elevaa obţinut calificative de utilizator experimentat la limba română şi informatică, 7,75 la proba scrisă de la limbă română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la geografie. dar figurează ca eliminată pe listele cu rezultate la Bacalaureat, după ce lucrearea sa la proba de istorie a fost declarată ca fiind o fraudă de comisia de evaluare din București. Profesorii susțin că scrisul de pe a doua și a treia pagină nu este identic cu cel de pe prima pagină.

Probele video din timpul examenului o arată pe tânără că scrie fără întrerupere pe foi.

Comisia din Capitală susține că paginile ar fi fost înlocuite în timpul transportului din Târgoviște spre București, deși lucrările sunt sigilate înainte de a fi transportate spre județul unde se corectează.

"Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la istorie. Noi suntem o familia modestă. Noi nu avem bani ca să putem să facem ştiu eu ce înţelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit în copil", a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei tatăl fetei. 

"Inspectoratul şcolar, oficial, nu poate face. Am fost la comisia de evaluare, ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în urma căreia, dacă se va dovedi frauda, să ia o decizie. Convingerea mea e 100% că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum.". a precizat Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa. O altă decizie în cazul eliminării o poate lua doar comisia care a stabilit acest lucru.

Familia fetei a angajat un avocat pentru a-şi susţine cauza şi a formulat un memoriu către Ministerul Educaţiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră