De ce au decis judecătorii arestarea mamei care şi-a răpit copilul

16 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
De ce au decis judecătorii arestarea mamei care şi-a răpit copilul

"Chiar şi în condiţiile în care mamei nu i se poate reproşa grija faţă de minor, în România, infracţiunea de răpire internaţională a propriului copil subzistă, mama fiind presupusă a fi ignorat eventualele traume ale fiului, tatălui şi decizia de custodie a organelor judiciare alea statului canadian. Dezvoltarea minorului interesează atât pe fiecare dintre părinţi, cât şi organele judiciare ale statului canadian. În speţă, minorul nu are doar un singur părinte, pe mama. Tatăl, cetăţean canadian, are şi el drepturi şi îndatoriri legate de creşterea copilului său", se arată în motivarea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, conform mediafax.ro.

În document, magistraţii susţin că minorul, având 4 ani la data la care a fost adus în România, se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, "fiind rupt din mediul în care s-a născut şi a copilărit, existând posibilitatea rezonabilă de a suferi în urma presupuselor acţiuni ilicite ale mamei, care l-a răpit din Canada, transportându-l în România".

Judecătorii susţin că din cauza neînţelegerilor dintre părinţi, justiţia canadiană a reglementat modul de exercitare a custodiei comune, reglementarea nefiind respectată de către mamă, acuzată de răpirea copilului.

Magistraţii mai spun că cererea de arestare provizorie a Aneimaria Nedelcu îndeplineşte toate condiţiile impuse de lege, această măsură fiind necesară pentru urgentarea soluţionării cererii de extrădare.

Conform judecătorilor, femeia este dată în urmărire internaţională din iulie 2014, iar copilul avea 4 ani când a fost adus în România.

Avocatul Aneimaria Nedelcu a susţinut în sala de judecată că minorul a fost abuzat psihic şi sexual de tatăl său. La 21 aprilie, când se va lua în discuţie cererea de extrădare şi se va decide dacă Anamaria Nedelcu va rămâne în arest, vor fi dezbătute şi actele depuse de apărare, privind modul în care tatal copilului s-a ocupat de de acesta

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră