Momente dramatice la Campionatele Mondiale de Înot: o înotătoare a fost salvată în ultimele momente de la înec

23 Iun 2022
Momente dramatice la Campionatele Mondiale de Înot: o înotătoare a fost salvată în ultimele momente de la înec

Anita Alvarez a fost miercuri în centrul unui episod dramatic la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta, când înotatoarea artistică a trebuit să fie salvată de pe fundul piscinei de antrenorul ei după ce și-a pierdut cunoștința în apă, potrivit The Guardian.

Americanca Alvarez și-a încheiat finala liberă solo la Campionatele Mondiale de Acvatic, când a leșinat și s-a scufundat în fundul bazinului. Andrea Fuentes, antrenorul ei, și-a dat seama rapid că ceva nu era în regulă și s-a scufundat complet îmbrăcată pentru a-l scoate pe Alvarez la suprafață.

Alvarez, care concura la al treilea ei campionat mondial, nu respira când Fuentes a târât-o cu ceva asistență pe marginea piscinei. Înotatorul a fost dus de acolo la centrul medical al piscinei, iar echipa SUA a emis ulterior o declarație în care spunea că se descurcă bine.

Fuentes a spus că, în ciuda incidentului, Alvarez încă spera să concureze la evenimentul pe echipe de vineri.

„A fost o mare sperietură”, a declarat Fuentes de către ziarul spaniol Marca. „M-am speriat pentru că am văzut că nu respiră, dar acum se descurcă foarte bine.”

Nu este prima dată când Alvarez leșină în piscină, potrivit rapoartelor. O scenă asemănătoare s-a jucat la o competiție olimpică din Spania anul trecut, când un Fuentes complet îmbrăcat a sărit din nou în piscină pentru a salva.

La acea vreme, mama lui Alvarez, Karen, a spus: „Din păcate, am mai văzut că i s-a întâmplat”.

Spaniolă Fuentes, o fostă înotătoare sincronă de mare succes, cu patru medalii olimpice, 16 în campionatul mondial și 11 în campionatul european, este antrenorul principal al echipei naționale a SUA.

„Avea doar apă în plămâni, odată ce a început să respire din nou, totul a fost în regulă”, a spus Fuentes. „A fost ca o oră întreagă.

„Ea nu respira... Am mers cât de repede am putut, de parcă ar fi fost o finală olimpică.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră