Mircea Badea, în scandalul dezinfectanților diluați: Tolontan ar trebui investigat de DIICOT, exact ca ăia de la Sky News!

24 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Mircea Badea, în scandalul dezinfectanților diluați: Tolontan ar trebui investigat de DIICOT, exact ca ăia de la Sky News!

Surse judiciare citate de Digi 24 susțin însă că analizele au arătat că produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate în limitele legale. Rezultatele sunt șocante în condițiile în care Ministerul Sănătății susținea ca substanțele Hexi erau diluate de până la 4.000 de ori!

Citește și: INCREDIBIL! Concentrația dezinfectanților Hexi Pharma, în limita admisă de UE!

În acest context, Mircea Badea a comentat, în cadrul emisiunii "În gura presei" că DIICOT ar trebui să-i investigheze pe Cătălin Tolontan și colegii săi, la fel ca în cazul Sky News, ei fiind cei care au făcut dezvăluirile cu privire la dezinfectanții diluați.

"De curând, România era cuprinsă de isterie - vai de mine, vai de mine, dezinfectanții din spitale, cei livrați de Hexi Pharma, erau diluați "până la de 2.000 de ori". Tolontan venise cu această megadezvăluire - se dusese el cu un bidon de dezinfectanți la un laborator de care eu, personal, nu auzisem (Icechim). Și acolo ieșise diluarea la suprafață. După aia, ministerul Sănătății de atunci a zis că a făcut și el teste (la același Icechim - laborator neacreditat) și - vai de mine, vai de mine! - URGIE, diluări peste diluări de până la 2.000 de ori, lucru IMPOSIBIL din punct de vedere chimic! Deci o ABERAȚIE din punct de vedere științific. Prompteristele, de dimineața până seara intrau în breaking-news și ne spuneau cum în România este GENOCID, MOARE LUMEA PE CAPETE...
Pe site-uri, practic, nu exista alt subiect. De dimineața până seara și de seara până dimineața erau nesfârșite breaking-news-uri, LAMENTĂRI, DISPERĂRI, ISTERICALE. Din când în când venea GURU TOLONTAN și spunea - și-așa și pe dincolo... și-aoleooo - și încă vreo doi de la Gazeta Sporturilor, sătui să numere cornerele, analizau dezinfectanții și trăgeau concluzii dramatice. 'GENOCID!' - este vorba pe care am auzit-o eu de nenumărate ori în acele săptămâni. Hexi Pharmaaa, Hexi Pharmaaa... ...Doar că, astăzi, vine Procurorul General al României și zice că s-au făcut teste și că multe dintre ele sunt în regulă și că unele diluări sunt în limite normale", a afirmat Mircea Badea.

"Există temeiuri imbatabile să-mi fie rușine, să-mi fie jenă de comportamentul unora din presă, care au făcut o propagandă criminală, la propriu, și care au stârnit o isterie care cred că ține de siguranța națională. Îmi este jenă de faptul că există oameni precum Tolontan. Mi-e jenă că împart aceeași specie cu Tolontan. Care a stârnit o isterie uriașă fără să aibă un minimum de preocupare pentru decență și acuratețe, pentru care indignarea și isteria care îi clădeau lui un soclu nenorocit sunt mai presus de orice. (...) Dar dacă tot vorbim despre siguranță națională, dacă cei de la DIICOT au considerat că ăia de la Sky News, care au prezentat acea făcătură cu traficul de arme în România, au periclitat siguranța națională și care acum îi urmăresc penal pe cei de la Sky News, iar pe românașii care au jucat în film cu cagulici i-au băgat un pic la pârnăici preventiv...păi în cazul ăsta, treaba asta pe care a făcut-o Tolontan, asta nu periclitează siguranța națională? Cred că există suficiente temeiuri să fie totuși întrebați și domnul Tolontan și alții ca el de la diverse televiziuni pe ce s-au bazat când au spus acele monstruozități", a mai spus Mircea Badea în cadrul emisiunii.

Mircea Badea a scris și pe pagina sa de Facebook, despre "mizeriile demente și eronate promovate de Tolontan și acoliții săi care ar trebui investigați de DIICOT exact ca ăia de la Sky News".

"Asta e, nu suntem toți cretini sau securiști. Cine crede că Tolontan e Dumnezeu pe pământ să se ducă în cap odată cu el. Sunt satul de imbecili și de nemernici", mai scrie Badea pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră